Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Baanonderhoud Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Winnaars Sportveldinnovaties 2014 bekend!

woensdag 23 april 2014

De afgelopen maanden is druk gestemd en gelobbyd voor een plek bij de vijftien meest veelbelovende sportveldinnovaties van Nederland en België. Uit dertig innovaties die op korte termijn hun waarde voor de golf- en sportveldsector moeten bewijzen, zijn door de lezers van de vakbladen Greenkeeper en Fieldmanager de vijftien meest veelbelovende vindingen geselecteerd. En dit in drie categorieën: kunstgras, sportveldbeheer en machines. In totaal werd ongeveer 450 keer gestemd, waarbij iedere stemmer een keuze kon maken in elk van de drie categorieën. E-mailadressen die meer dan één keer stemden, zijn uitgefilterd.

Tijdens de Demodag Sportvelden op donderdag 17 april jl. op sportpark Zuideinderpark in Schijndel hebben de bezoekers gestemd op de innovaties uit de drie verschillende categorieën. NS Coral van Nootenboom Sport BV heeft de meeste stemmen gekregen in de categorie Kunstgras. Hetzelfde geldt voor Interface van Bayer Crop Science voor de categorie Sportveld beheer en Toepassing nematoden in doorzaaimachines van Biocontrole BV, Insect Consultancy, Roelofs Lemelerveld Exploitatie B.V. voor de categorie Machines.

NS Coral van Nootenboom Sport BV

Met NS Coral heeft Nootenboom Sport BV in samenwerking met Faber Celbeton een alternatief ontwikkeld voor de klassieke kunstgrasonderbouw van lava en zand. NS Coral is een waterdoorlatend en vezelversterkt celbeton. Het biedt door hoge stijfheid meer weerstand tegen zettingen uit de ondergrond dan asfalt. Hierdoor zal een kunstgrasveld of atletiekbaan langer aan de vlakheidsnormen blijven voldoen. In vergelijking met traditionele constructies op basis van asfalt behaalt NS Coral een CO2-uitstootreductie van 80 procent.


Interface: fungicide van Bayer CropScience SA-NV

Interface is toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in speelweides, sportvelden en grasbermen en is een combinatie van iprodion en trifloxystrobine. Het onderdrukt en bestrijdt schimmelziektes en zorgt voor een langdurige bescherming tegen fusarium, dollarspot en rooddraad. Het is het eerste grasfungicide dat gebruikmaakt van de stressgard formulation technology. Dit is volgens Bayer CropScience SA-NV de meest geavanceerde formulering voor grasvelden.


Toepassing nematoden in doorzaaimachines van Biocontrole BV, Insect Consultancy, Roelofs Lemelerveld Exploitatie B.V.

Guus Hellingman van Biocontrole BV heeft een methode bedacht waarbij nematoden niet langer op het veld worden gespoten, maar diep in de bodem worden gebracht. Tegelijkertijd wordt het in één werkgang doorgezaaid. Roelofs Lemelerveld Exploitatie B.V. heeft hiervoor een dubbele doorzaaimachine aangepast. Op deze machine is een vloeistoftank aangebracht, waarmee slangetjes worden gevoed. Deze slangetjes komen uit tussen de schijven van de doorzaaimachine, zodat water met nematoden rechtstreeks in de grond wordt gebracht. Na de aanpassing is de machine getest met aaltjes. Deze blijken de gang door de machine heelhuids te doorstaan.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES