Archief Agenda Adverteren Contact Disclaimer
Baanonderhoud Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Goedkopere velden met NS Coral

dinsdag 18 februari 2014

Het is een beproefde manier om velden goedkoper te maken: verlaag de opbouwhoogte en je bespaart in materiaal, maar ook in vervoersbewegingen.

Nootenboom Sport, een dochter van BAM Wegen meldt nu de officiƫle NOC*NSF toelating te hebben gekregen van een vezel versterkt schuimbeton onderbouw voor hockey onder de naam NS Coral. Hoewel het persbericht spreekt over volstrekt unieke techniek zijn er al vergelijkbare constructies op de markt. Heijmans meldde in 2013 dat hockeyveld in het ADO-stadion op een door Heijmans gepatenteerd schuimbeton onderbouw gebouwd zou gaan worden. Vervolgens werd dit veld overigens gebouwd op een onderlaag van asfalt. Fieldturf bouwde in de afgelopen jaren een aantal velden met de zogenaamde No-Dig methode. Deze laatste methode zou vooral interessant zijn in zettingsgevoelige gebieden en werkt met een cement-achtig materiaal dat luistert naar de naam Geosta.
Nadeel van een lagere opbouw is het gevaar van opvriezen. Bij NS Coral zou dat geen probleem zijn door de sterk isolerende waarden.
De bouwmethode NS Coral is met name ontwikkeld voor hockey en atletiek. OM de onderbouw ook geschikt te maken voor voetbal wordt een extra zandlaag toegevoegd. Hierover is nog contact met de KNVB.
Drainagecapaciteit van het veld zou volgens onderzoek vergelijkbaar zijn met ZOAB asfaltbeton. De constructie zou voldoende draagkracht hebben voor een machine of voertuigen als een ambulance.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES