Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Koninklijke Ginkel Groep
Castor 64
3902 SJ Veenendaal
Nederland

Tel: 0318-519039
Fax: 0318-54 03 40
E-mail: info@ginkelgroep.nl

www.ginkelgroep.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Ginkel groep aan de slag met CO2-reductie
De Koninklijke Ginkel Groep vindt als je leus: ‘Duurzaam vergroenen’ is je daar ook naar dient te handelen. Ginkel heeft daarom een werkgroep opgezet zodat ze klaar worden gestoomd voor een CO2-prestatieladder certificering.
Lees meer
‘Zoemende’ schooltuin voor Apeldoornse school
De ROC-school Aventus in Apeldoorn krijgt een ‘zoemende’ schooltuin. De Koninklijke van Ginkel Groep heeft deze schooltuin samen met Hager en Huigens tuin- en landschapsarchitecten ontworpen.
Lees meer
Na duurzaam volgt (bio)logischerwijs
In de groensector is volop aandacht voor duurzame teelt. De biologische teelt verloopt wat minder soepel. Donkergroen en Koninklijke Ginkel Groep bundelen in het aankomende jaar hun krachten en laten 30.000 biologische vaste planten kweken.
Lees meer
Internationaal zwemvijvercongres van start
In Leeuwarden is 15 november de negende editie van het internationale zwemvijvercongres van start gegaan. Het congres brengt ruim 200 professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar.
Lees meer
Flinke uitbreiding Optigroen
Farwick Groenspecialisten uit Enschede en Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel-Enschot treden toe tot het franchiseconcept voor dakbegroeiing en gebruiksdaken.
Lees meer
Heem breidt uit met nieuwe adviesbureaus en partner
Het concept Heem wordt versterkt door samenwerking met Buiting Advies, Regelink Ecologie & Landschap, Ecologica en Buro Bakker. Daarnaast is Bras Fijnaart toegetreden als nieuwe partner voor Zeeland en West-Brabant.
Lees meer
Ginkel Groep wint HEEM-prijs
Tijdens de Landelijke HEEM-dag op vrijdag 25 september jl. heeft de Koninklijke Ginkel Groep de HEEM-prijs 2015 gewonnen.
Lees meer
Ginkel Groep organiseert themabijeenkomsten.
De Koninklijke Ginkel Groep organiseert dit jaar weer een aantal themabijeenkomsten.
Lees meer
Ontwerp en uitvoering van tuin Naturalis gegund aan Ginkel Groep
Naturalis Biodiversity Center Leiden heeft het ontwerp en de inrichting van de nieuwe museumtuin, aansluitend aan de nieuwbouw van het museum, in opdracht gegeven aan het team van de Ginkel Groep.
Lees meer
Van den Berk en Van Ginkel: Slim & groen in Enschede
Van den Berk en de Ginkel Groep introduceerden dit jaar het Clever Green Solutions concept.
Lees meer
1 | 2
Jaarlijkse Zwemvijver van het Jaar-verkiezing zet natuurlijk zwemmen in de spotlight
In de categorie ‘Particuliere natuurlijke zwembaden’ en in de categorie ‘Particuliere zwemvijvers’ werden elk twee inzendingen genomineerd. Stad + Blauw laat ze hun pronkstuk nog eens presenteren en vertelt over de winnaar.
Badderen tussen het groen
Een vakjury selecteerde begin dit jaar inzendingen voor de wedstrijd Zwemvijver van het Jaar, waarvan de uitreiking op 24 februari plaatsvond tijdens Tuinidee.
'Ik ben nu een soort spin in het web'
Pius Floris Boomverzorging Nederland heeft sinds 1 mei een nieuwe franchisemanager: Jan Willem de Groot. Door de snel veranderende markt op het gebied van onder meer boomtechnisch advies, ICT en innovaties, was een centraal aanspreekpunt nodig om dit alles te faciliteren.
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
Een compleet concept van totale ontzorging
Pius Floris Boomverzorging heeft in 2015 een nieuw plan opgesteld met betrekking tot hoe de organisatie zich de komende jaren gaat positioneren in de markt. De zevenkoppige franchiseraad kwam onlangs in het Miranda Paviljoen in Amsterdam bijeen om dit plan naar buiten te brengen.
Groen, groener groenst
Ook in deze uitgave van Stad + Groen weer een forse opsomming van groene projecten.
Groenegarantieconcepten vergen andere kijk op financiering
Steeds meer groenondernemers geven garantie op het resultaat van hun werk. Van de Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode ontwikkelde, samen met hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep, een garantieconcept dat op deze trend inhaakt. Maar aan garanties hangen ook prijskaartjes. Wat levert het op en wie betaalt?