Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Weedheater Benelux
Albert Plesmanweg 3
4462 GC Goes
Nederland

Tel: 06-51313284
E-mail: info@weedheater.nl

www.weedheater.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Groentechniek Holland groter dan voorgaande edities
Met nog ruim drie maanden te gaan is 80% van de Groentechniek Holland volgeboekt. Daarom breidt de beurs uit van 9 naar 12 hectare, vertelt beursmanager Willem Bierema.
Lees meer
Succesvolle infodagen chemievrij onkruidbeheer bij Lecoba
Lecoba heeft enkele succesvolle infodagen over chemievrij onkruidbeheer achter de rug. Op 9 en 10 februari kwamen ruim honderd belangstellenden af op verschillende sessies op het gebied van onkruidbestrijding.
Lees meer
Informatie- en demodagen onkruidbestrijding bij Lecoba
Lecoba organiseert 9 en 10 februari informatie- en demodagen over onkruidbestrijding, met presentaties en diverse demo’s door Multihog, Wave, Nimos en Weedheater.
Lees meer
Weedheater verwelkomt Zacho ukb 1000
Vlak na het ingaan van het importeurschap introduceert Weedheater het eerste model van fabrikant Zacho in het assortiment.
Lees meer
Nieuwe dealerpunten voor Weedheater
Het is nog amper een maand geleden dat Weedheater een samenwerking aanging met Vos Tuin- en Parkmachines uit Klaaswaal, of het bedrijf heeft er weer vijf nieuwe dealerpunten bij.
Lees meer
Boomer met Weedheater-aanbouw voor onkruidbestrijding Numansdorp
New Holland-dealer ZHE Maasdam heeft onlangs een New Holland Boomer 25 afgeleverd aan Agroservice L Kats uit Numansdorp.
Lees meer
Gerlok Zuidbroek gaat voor onkruidbestrijding met Weedheater
Dealer Gerlok Zuidbroek heeft vier nieuwe Shibaura compacttractoren ontvangen die gekoppeld worden aan een Weedheater.
Lees meer
Weedheater gaat voor comeback van Stiga
Weedheater herintroduceert het merk Stiga op de Nederlandse markt, in een professionele lijn, die afzonderlijk van de consumentenapparatuur wordt ontwikkeld en voorzien is van een eigen dealernetwerk.
Lees meer
Vos tuin- en parkmachines nieuwe regiodealer voor Weedheater
Weedheater heeft er een nieuw dealerpunt bij in Zuid-Holland: Vos Tuin- en Parkmachines.
Lees meer
Weedheater importeur voor Zacho Nederland
Weedheater is vanaf heden importeur en verdeler van Zacho hetelucht-onkruidverdelgers voor de Nederlandse markt.
Lees meer
1 | 2
Onkruid bedwingen op moeilijk bereikbare plekken
Met de warme en natte weersomstandigheden van de afgelopen maanden schiet het onkruid als paddenstoelen uit de grond, vaak geconcentreerd op en rond lastig bereikbare plekken als stoepranden, middenbermen en varkensruggen. Weedheater Benelux toont op GroenTechniek Holland oplossingen voor deze moeilijk bereikbare plekken.
Zestien uur per dag in de strijd tegen onkruid
Zomervakantie zit er voor de medewerkers van Ter Riele BV niet in. Net als veel partijen werkt het bedrijf zich een slag in de ronde om het onkruid beheersbaar te houden. De nieuwste aanwinst, een Multihog-Weedheat-combinatie, draait in het onkruidseizoen maar liefst zestien uur per dag.
Alternatieve onkruidbestrijding op boomkwekerijen: hoe staat het ermee?
Door het chemieverbod op verhardingen wijken (boom)kwekers voor hun paden uit naar alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden. Ook voor hun cultuurgronden zoeken steeds meer kwekers naar alternatieven voor glyfosaat.
'Onkruidbeheer is weer een vak geworden'
Niet chemisch onkruid bestrijden vereist denkwerk. Het weer, eventuele obstakels ter plaatse, de verharding en het soort onkruid bepalen (mede) het succes. Nog lang niet altijd en overal wordt de juiste methode op het juiste moment toegepast. Hier valt nog veel winst te behalen, zo leert een rondgang langs een tiental betrokken experts.
Geintegreerd beheer nog ver weg
Als het op onkruidbestrijding op verhardingen aankomt, bestaat de zaligmakende techniek niet. Misschien zit de crux hem juist wel in de combinatie van technieken. In Brugge probeert men sinds een paar jaar zelfs meerdere technieken in één werkgang te combineren.
Vegen is het nieuwe onkruid bestrijden
En het nieuwe codewoord is vegen, vegen en nog eens vegen. In Duitsland doen ze het al met veel succes en die trend komt nu overwaaien naar Nederland. Stad+Groen sprak een aantal zelfverklaarde veegfans.
Chemievrij onkruidbeheer in Goes loopt ondanks late inzet op rolletjes
Zoals iedere andere gemeente in dit land is ook Goes dit jaar overgeschakeld op chemievrij onkruidbeheer. Na een aanbesteding die TuinTotaal na enige vertraging gegund werd, begon dit bedrijf pas eind mei met het onkruidbeheer.
Minder CO2 met gecombineerde heetwatermethode
Verheij Integrale groenzorg heeft een mooie methode ontwikkeld om onkruid te beheersen. Ze gaan hiermee de markt op onder de naam h2O Onkruidbeheersing.
1 | 2