Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V.
Chroomstraat 1d
3067 GN Rotterdam
Nederland

Tel: 010 420 60 26

www.groen-puntbv.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
Onkruid bestrijden met heet water kan ook zonder uitstoot van fossiele brandstoffen, bewijst Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V.. Het innovatieve Rotterdamse familiebedrijf loopt met ‘Blue-Green’ vooruit op een glyfosaatvrije toekomst. Blue-Green wordt al toegepast in Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Dordrecht. Maar het lek is nog niet boven. Want onkruid bestrijden met kokend water is met name geschikt voor obstakels en kleine oppervlakten, anders moet je wel heel veel water gebruiken
CONTACTPERSONEN
Bastiaan Punt
Directeur
06 218 244 50
bpunt@groen-puntbv.nl
Matthijs Punt
European Tree Technician/ directeur
06 218 244 51
Marchel de Jong
werkvoorbereider
06-33828775
Ivan Ras
werkvoorbereider
06-21824441
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nationale Ondernemersprijs 2016 voor Punt BV
Groenaannemersbedrijf Punt is als branchewinnaar uit de bus gekomen bij de de Nationale Ondernemersprijs 2016. Dat laat Bastiaan Punt aan de redactie weten.
Lees meer
Saver NV tapt heet water uit een andere vaatje
Onkruidbestrijding met heet water is een beproefde methode. Doorgaand wordt het heet water hier in de machine opgewarmd naar de juiste temperatuur, maar meer en meer zie je ook andere creatieve oplossingen.
Lees meer
Punt genomineerd voor Nationale Business Succes Award
Groenbedrijf Punt bv laat weten 3 juli in een uitzending van Succesvol Nederland van RTL7 te verschijnen. Aanleiding is de benoeming als sectorwinnaar in de voorrondes van de Nationale Business Succes Award 2016.
Lees meer
'Onze verwachting is dat de markt onder druk staat'
Stad+Groen vroeg enkele partijen uit de markt naar hun reactie op het verbod van chemie op verhardingen. Deel 3: reacties van onder meer aannemers en adviesbureaus.
Lees meer
Presentaties Week van het Onkruid online
Op 14, 15 en 16 april 2015 jl is respectievelijk bij Aannemingsbedrijf Punt in Rotterdam, Sight in Harderwijk en De Groenmakers in Doetinchem, de Week van het Onkruid georganiseerd. De presentaties staan nu online.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: Eerste dag Week van het Onkruid bij Groen-aannemingsbedrijf Punt
Dinsdagmiddag 14 april jl. vond bij Groen-aannemingsbedrijf Punt in Rotterdam de eerste dag van de Week van het Onkruid plaats.
Lees meer
Laatste dag om aan te melden voor de Week van het Onkruid!
Hoe gaat u om met onkruidbeheer in tijden waarin budgetten voor groenbeheer krimpen en technologie razendsnel verandert? En weet u al hoe de overstap naar chemievrij beheer voor u zal verlopen? Tijdens de Week van het Onkruid krijgt u binnen een paar uur tijd meer zicht op deze én andere actuele kwesties.
Lees meer
Aanmeldformulier Week van het Onkruid

Lees meer
Eenvoud maakt milieuvriendelijk onkruidbestrijdingsmethode goedkoop
Het ‘groen’ in Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V verwijst niet alleen naar de industrie waarin het aannemersbedrijf van de gebroeders Matthijs en Bastiaan Punt opereert.
Lees meer
Uitreiking van de ETW- en ETT-opleiding
Vrijdag 12 december jl. vond op IPC Groene Ruimte de diploma uitreiking plaats van de ETW- en ETT-opleiding.
Lees meer
1 | 2
Effectiviteit voorop
Het investeren in specifieke technologie om een enkele keer per jaar de walkanten te onderhouden, kan een forse aderlating voor mening aannemer zijn wanneer de technologie slechts incidenteel wordt ingezet.
Met een kano waterdieptes en GPS-data verzamelen
Recreatieschap Rottemeren Groenservice Zuid-Holland is door een verdrinking in zwemwater Zevenhuizerplas hardhandig op zijn zorgplicht gewezen. In zwemwater mogen zich binnen het aangewezen zwemoppervlak, de zogeheten ballenlijn, geen (spoel)gaten bevinden. De diepte mag er maximaal 1,40 meter zijn. Het is bijna ondoenlijk om dat met de hand uit te peilen
Kleine kunstgrasreiniger manouvreert tussen speeltoestellen
In opdracht van Groenaannemingsbedrijf Punt heeft AT Machines twee reinigingsmachines voor kunstgras op maat gemaakt, die dankzij hun fijne formaat en wendbaarheid door de aannemer worden ingezet voor het reinigen van ondergronden van speelveldjes.
Heet water en hete lucht, maar anders dan anders
Groenaannemingsbedrijf Punt bestrijdt onkruid met heet water en met verbranding door hete lucht, maar niet op de gangbare manier. De methodes die Bastiaan Punt met zijn tweelingbroer Matthijs heeft ontwikkeld, heten de Blue Green en de Red Green. Daarbij gebruiken zij lokaal snoeiafval als brandstof voor het produceren van warme verbrandingsgassen voor onkruidbestrijding met heet water en hete lucht.
Met een kano waterdieptes en GPS-data verzamelen
Recreatieschap Rottemeren Groenservice Zuid-Holland is door een verdrinking in zwemwater Zevenhuizerplas hardhandig op zijn zorgplicht gewezen. In zwemwater mogen zich binnen het aangewezen zwemoppervlak, de zogeheten ballenlijn, geen (spoel)gaten bevinden. De diepte mag er maximaal 1,40 meter zijn. Het is bijna ondoenlijk om dat met de hand uit te peilen
'Mijn broer en ik zijn vakidioten, ja'
De echte oplossing is groen-grijs. Door budgetten samen te voegen en die te combineren met nieuwe heetwatertechnieken, werkt groenaannemingsbedrijf Punt aan een totaalconcept voor onkruidbestrijding in stads- en gemeentewijken. Betaalbaar, ultraduurzaam en sociaal tegelijk, claimt Punt. 'Out of the box denken kan alleen maar als je alles tegelijk bekijkt.'
De dweil die groenbeheer heet
Krimpende budgetten. De spuit die straks misschien bij het grofvuil kan. Een vechtmarkt, waar nieuwe technieken elkaar in rap tempo opvolgen. Het vakgebied onkruidbestrijding staat onder druk. De oplossing? Groenbeheerders moeten niet alle problemen van de wereld uit hun eigen budget proberen op te lossen, zegt ervaringsdeskundige Huub Keijzers. ‘De groene sector is geen dweil waarmee je alle problemen van de wereld kan opnemen.’
EMVI: doel voorbijgeschoten door verkeerde toepassing
EMVI. U weet nog waarvoor dat staat? Economisch Meest Voordelig. Maar voor de inschrijvende partijen is EMVI doorgaans helemaal niet voordelig. Integendeel: bedrijven moeten veel kosten maken om aan aanbestedingen deel te kunnen nemen. Niet zelden lopen de kosten zo hoog op dat het eigenlijk onaantrekkelijk wordt om in te schrijven. Probleem van de inschrijver of van de aanbestedende partij? En is het inherent aan EMVI?