Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Vitaro
Menzel 31
5388 SX Nistelrode
Nederland

Tel: 0412 613 149
Fax: 0412 613 227

www.vitaro.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Energieneutraal maaien van de sportvelden in Bernheze
Sinds 2013 wordt een aantal sportvelden binnen de gemeente Bernheze gemaaid door robotgrasmaaiers.
Lees meer
Voetbalvereniging Noordscheschut heeft een eigen robotgrasmaaier
Per 1 juli heeft gemeente Hoogeveen het beheer en onderhoud van sportpark De Meulewieke overgedragen aan voetbalvereniging Noordscheschut, de enige van de sportclubs die vrijwillig met een plan over de brug kwam om te verzelfstandigen.
Lees meer
Betere kwaliteit en meer speeluren
Een vaak gehoord argument om over te stappen op kunstgrasvelden is dat kunstgras een stuk meer speeluren biedt. Er zijn echter ook legio mogelijkheden om het aantal speeluren van een natuurgrasveld op te krikken. Eén van die manieren is het maaien van het veld met een robotmaaier.
Inzet van een robotmaaier bespaart voetbalclub een veldrenovatie
V.v. ODV in Wijnjewoude is een kleine club in Friesland, die financieel moet roeien met de riemen die hij heeft. Door het gebruik van een robotmaaier, de afgelopen jaren, hoefde de vereniging een veld gelukkig niet te renoveren, wat veel geld bespaarde.
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
Wout van de Meerendonck: 'De Schijndelse methode hebben we per toeval ontdekt!'
Iedereen in de sportveldenwereld kent de Schijndelse methode: enkele keren per jaar zeer kort maaien met een geschikte machine. Maar niet iedereen kent de man achter de machine bij deze techniek: Wout van de Meerendonk. Wout gaat met pensioen, vervroegd, vanwege een hernia. Wat was zijn precieze rol bij de ontwikkeling van de Schijndelse methode?
Clubvoorzitter Koob Benjamins: 'Vriendendiensten en hart voor de club zijn pijlers waar de gemeente zich nooit op kan bogen.'
Per 1 juli heeft gemeente Hoogeveen het beheer en onderhoud van sportpark De Meulewieke overgedragen aan voetbalvereniging Noordscheschut, de enige van de sportclubs die vrijwillig met een plan over de brug kwam om te verzelfstandigen.